Özgür Özel: Erdoğan İle Görüşme Talebi ve Siyaset Gündemi

Özel’den Erdoğan randevusu açıklaması: Çankaya şık olur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Now TV programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme talebiyle ilgili kararlı açıklamalarda bulundu. Özel, görüşme talebinin nezaket gereği olmadığını belirterek, “Muhalefet olarak sert bir duruş sergileyeceğiz. Ülkede yumuşak bir muhalefet yapmamızı gerektirecek hiçbir sebep yok. Ancak siyaset bazen tartışma, bazen müzakere ama en önemlisi nezaket gerektirir. Nezaketi asla terk etmeyeceğiz” dedi.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirleyeceği mekana uyum sağlayacaklarını vurgulayarak, “Erdoğan, randevuyu Çankaya Köşkü’nde verirse tercih ederim. Ancak Beştepe veya AKP Genel Merkezi gibi diğer mekanlar da uygun olabilir. Mekan tartışmalarının, önemli bir görüşmeyi sabote etmesine izin veremem” ifadelerini kullandı.

Belediyelerin borçları konusuna da değinen Özel, belediyelerin borçlarını yönetirken şeffaf ve adil olacaklarını belirterek, “Borçlarını düzenli bir şekilde ödeyeceğiz ve yeni kaynaklar bulup gerektiğinde destek sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak, erken seçim konusuna da açıklık getiren Özel, “Milletin çeşitli sorunlarına çözüm bulunmadığı takdirde ve halk erken seçim talep ederse, ben de erken seçim çağrısı yaparım” diyerek, milletin taleplerine her siyasetçinin kulak vermesi gerektiğini vurguladı.

Özel ayrıca, önümüzdeki dönemde CHP’nin meclis içinde ve sokakta olması gerektiği zaman yerine getireceğini ve toplumsal mitingler düzenleyeceğini dile getirdi. Ayrıca, yakın zamanda ’emekli’ ve ‘mülakat’ konulu mitingler düzenleyeceklerini ve gençlerle birlikte mülakat sorununa çözüm bulacaklarını sözlerine ekledi.