Özgür Özel: Parti İçi Toplantılar ve Gelecek Görüşmeler Önemli

Özel’den Erdoğan’a: Randevu isteyeceğiz

CHP Lideri Özgür Özel’den Parti İçi Toplantılar ve Gelecek Görüşmeler Hakkında Açıklamalar

CHP Lideri Özgür Özel, dün basına kapalı gerçekleştirilen Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Grubumuzla bugün bir toplantı yaptık ve yarın uzun bir MYK toplantımız daha olacak. Öğleden sonra Parti Meclisi toplanacak. 2 ayda bir toplanması planlanan Parti Meclisi, 2 ayda 13 kez toplandı. Bundan sonra da sık sık bir araya gelmeye devam edeceğiz. İl başkanlarımız, belediye başkanlarımız cumartesi ve pazar günleri özel bir çalışma toplantısında bir araya gelecek. Yılmaz Büyükerşen başkanlığındaki heyetin 5 daimi üyesi katılacak ve önümüzdeki süreç için çalışmalara başlayacağız. Seçim sonuçlarını değerlendirecek ve yol haritamızı belirleyeceğiz. Ardından Cumhurbaşkanı ile yapacağımız görüşmenin gündemini oluşturarak randevu talep edeceğiz.”

Özel, Cumhurbaşkanı ile yapılacak görüşmenin Türkiye’nin geleceğiyle ilgili olduğunu belirterek, “Önemli gündemlerimiz olacak. Bu görüşme nezaket ziyareti değil. Nezaket görüşmesini telefonda yaparız. Görüşme, Türkiye ekonomisinin ve belediyelerin geleceği için önemli olacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, hafta sonu 420 belediye başkanı ve 81 il başkanını toplayacaklarını ve yeni dönem hakkında mesajlar vereceklerini açıkladı. Toplantılarda atama konularında danışmanlık yapılacağını ve kardeş belediye uygulamasının başlatılacağını belirtti. Ayrıca, deneyimli başkanlarla yeni başkanlar arasında deneyim paylaşımı sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Grup Başkanvekili seçimi hakkında da bilgi veren Özel, Ankara Milletvekili Murat Emir’in Grup Başkanvekili seçildiğini ve yeni grup yönetiminin değişimcilerden oluştuğunu duyurdu.