Özgür Özel: Seçimler ve Tüzük Değişikliği Gündemde

Özel: Erken seçim yapalım Erdoğan da aday olsun

Özgür Özel: “Seçimlerin Yenilenmesinin İki Yolu Var”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında yaptığı açıklamada, Türkiye’de seçimlerin yenilenmesi konusunda şunları söyledi: “Bugün Türkiye’de seçimlerin yenilenmesinin iki yolu var. Bunlardan ilki Erdoğan’ın gitmesi, ikincisi Meclis’in 360 milletvekiliyle seçimleri yenilemesi. Cumhurbaşkanı yenilerse dönemi dolduğu için bir daha aday olamıyor. Ancak Meclis, 360 ile yenilerse son bir kez aday olma hakkı var. Bizim kimseden korkumuz yok. Sayın Erdoğan’ın yeniden aday olup bizim onu yenerek, bu sürecin tamamlanmasını CHP ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görürüm.” Özel ayrıca, “Türkiye’yi güçlendirilmiş parlamenter sistemle yönetmeyi vaat ediyoruz. Gelecek yıl kasımda ya da 2026’nın baharında en geç, koysun sandığı kendisine güveniyorsa, millet kararını versin” şeklinde konuştu.

Özel: “Kılıçdaroğlu Başına Geçmeli”

Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı son görüşmeyi değerlendirirken, şu öneride bulundu: “Mesela çok güçlü bir vakıf kurmalıyız, belki o vakfın başına Sayın Kılıçdaroğlu geçmeli. Avrupa’da bu kadar önemli işler yapmış siyasetçiler bir dakikada emekli oldum, küstüm oynamıyorum yapmıyor zaten. Kendisi söylemişti, bir vakıf fikri var.”

CHP’de Tüzük Değişikliği Geliyor

CHP’de Tüzük Kurultayı hazırlıkları son aşamaya gelirken, Genel Başkan Özgür Özel, Sivas’ta yapılacak toplantıyla tüzük kurultayını resmen başlatacak. Tüzük taslağı, yarın toplanacak Tüzük Komisyonu’nda son şeklini alacak ve cuma günü Ankara’da delegelerin onayına sunulacak. Taslakta önseçim, dönem sınırlaması ve yeni örgütlenme yapısı gibi konular ele alınacak.

Özel: “Yüzde 15’lik Kontenjanı Değerlendiriyoruz”

Özel, milletvekili aday listesinde genel başkana tanınan yüzde 15’lik kontenjan eleştirilere yol açtı. Özel, “Bu kontenjanın yüzde 5’i kadın, yüzde 5’i gençlik kotalarında kullanılacak. Kalanı ise yoğunlukla meslek kotası olacak. İktidara geldiğimizde Meclis’teki komisyon başkanlıklarını da şimdiden planlamamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.