Özgür Özel, Şehit Enis’in Ailesini Ziyaret Etti ve İçten Sözlerle Konuştu

Özel: Gelecek çok güzel olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’daki şehit Enis Budak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Özel, şu ifadeleri kullandı: “Çeşitli çabalarla itibarımızı zedelemeye çalışanlar, özellikle şehidin Manisa’da olmasından dolayı ‘Ana muhalefet lideri kendi memleketinde şehit cenazesinde protesto edildi’ gibi bir haber yapmak istedi. Ancak amacına ulaşamadılar. 2024 yılında bir milat olması ve acıda, kederde birleşebilen, sevinçte ortaklaşabilen bir ülke olmamız için ilk adımı atacak olan kim olursa olsun destekleyeceğiz. Acıda, kederde, tasada ve mutlulukta bir bütün olarak hareket etmeyi siyasetin dışında tutmaya söz veriyoruz. Eğer herkes bu konuda hassasiyet gösterirse, ülkemiz bu acı olaylardan güçlenerek çıkacaktır. Aksi takdirde, niether Türkiye, ne de kendileri kazanacaktır.”

Özel ayrıca Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin iki önemli kulübünün maçının Suudi Arabistan’da oynanması konusunda eleştirilerde bulundu. “Ben mi Bakanı ve TFF Başkanı’nı atadım? Böyle bir durumu Türkiye’ye yaşatanlar, istifa etmeyip hala muhalefeti suçluyorlar” şeklinde konuştu. Özel, maçın daha önce uygun bir şekilde düzenlenmesi için defalarca uyarıda bulunduğunu ve İzmir Atatürk Stadyumu’nun daha doğru bir seçenek olduğunu belirtti.

Son olarak Özel, şu dilekte bulundu: “İki şeyin rengi yok; annelerin gözyaşının ve emekçinin alnının terinin rengi. 2024’te hiçbir anne, Türk, Kürt, Alevi, Sünni olmak üzere hiç kimse gözyaşı dökmemeli. Filistin’deki zulmün son bulduğu, savaşsız ve kavgasız bir 2024 diliyorum. Umuyorum ki 2024 barış ve sağlık dolu bir yıl olur.”