Özgür Özel’den Avrupa Temasları ve Barış Çağrısı

AB üyeliği için öncülüğe hazırız

Özgür Özel: “Demokrasi, İnsan Hakları ve Özgürlükler İçin Mücadeleye Devam”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa’nın Strazburg kentindeki AKPM’de Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric ile bir araya geldikten sonra AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş ve AKPM Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller grup yönetimiyle görüştü. Özel, AKPM İlkbahar Oturumu Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin kurucu partisi olarak demokrasi, insan hakları ve özgürlükler için mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti.

Özel, “Bizim tarafımız belli. Biz kurucu kadrolarımızın gösterdiği rotadan, demokrasiden ve çağdaşlıktan tarafız. Avrupa’nın bütün ülkelerinden ilerici sosyal demokrat, sosyalist ve çevreci yoldaşlarımızla birlikte 31 Mart günü Türkiye’de partimizin gerçekleştirdiği seçim başarısını tüm Avrupa’ya yaymak bizlerin dayanışmasından ortak mücadelesinden geçmektedir” dedi. Özel, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ilerici sosyal demokrat ve sol siyasi partilere destek vereceklerini belirterek, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği için Avrupa Birliği ülkelerinden destek beklediklerini vurguladı.

Özel ayrıca, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına da değindi ve şunları söyledi: “Gazze’de bu insani dram sürerken hafta sonu İsrail-İran arasında tırmanan gerilimi endişeyle takip ettik. Ortadoğu’da tansiyon bu denli yükselmişken partimize düşen görev bu gerilimi düşürecek her çabanın öncüsü olmaktır. Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanmadan ülkeler arasında yükselen gerilim dinmeyecek. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünden hareketle daima barışın sözcüsü, haklının ve mazlumun savunucusu olmaya devam edeceğiz.”