“Özgür Özel’in Adaylık İlanı ve Kılıçdaroğlu’nun TÜİK Açıklaması: CHP’deki Gelişmeler”

Özgür Özel’den adaylık işareti: Kılıçdaroğlu’yla yarışabiliriz

CHP’nin kuruluş yıldönümü törenlerinin ardından gelecek hafta açıklayacağı “tutum belgesi” ile adaylığını resmen ilan etmesi beklenen Grup Başkanı Özgür Özel, dün sabah Halk TV’deki yayında şunları söyledi: “CHP’nin iyi bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Amacım CHP’yi Türkiye’nin en iyi yönetilen kurumu haline getirmektir. Adaylık konusunu Genel Başkan televizyondan duymadan partimize ve kamuoyuna bir basın toplantısıyla açıklayacağız. Adaylık kararımı daha önce Genel Başkan’a bildireceğim. Şu anda bir süreç var ve onu tamamladıktan sonra adaylığı resmi olarak ilan edeceğim.” Özel, ayrıca partinin yenilenme ve değişim ihtiyacını gördüğünü ve bu süreci başlatmak için adaylık konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Özgür Özel, ayrıca CHP’nin üzerinde yüzde 25’lik bir cam tavan olduğunu ve bu tavana inanmanın ve sınırlarına sadık kalmamanın partiye zarar verdiğini belirtti. Özel, partinin kendi kadrosuna güvenerek bu cam tavanı kırması gerektiğini vurguladı.

Özgür Özel’e Erdoğan’ı yenip yenemeyeceği sorulduğunda, Özel “Yenebiliriz. AK Parti’yi ve Erdoğan’ı gereğinden fazla önemsemekten ve putlaştırmaktan vazgeçmeliyiz. AK Parti’nin siyaset anlayışına karşı gelerek kazanabiliriz” yanıtını verdi.

Ayrıca, Özgür Özel “Kemal Bey ile yarışmak hainlik değildir. Kemal Bey’in başarısı için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Ona inancım tamdır ve onun başarısı için en yakını kadar çaba harcadım” açıklamasını yaptı. Özel, politikada üç kez ağladığını da belirttiği konuşmasında, İstanbul’un seçim sonucunda İmamoğlu’nun kazanması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklaması anlarında duygusal anlar yaşadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise TÜİK’in son enflasyon verileri hakkında yaptığı açıklamada, “TÜİK hesaplama anlayışını değiştirdiğini” söyledi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TÜİK’in bu hesaplama değişikliğiyle gerçeklere daha yaklaştığını ve milletin daha önce aldatıldığını, enflasyona göre maaş zammı alan vatandaşların haksızlık yaşadığını ve suç işlendiğini kabul ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, gerçek oranlara göre emekli, işçi ve memurlara telafi zammı yapılması gerektiğini ifade etti.