Özgür Özel’in Doğu-Güneydoğu Turu

Özel Doğu Güneydoğu turuna çıkıyor... 6 günde 6 ili gezecek

Özgür Özel, Doğu-Güneydoğu Turuna Çıkıyor

CHP milletvekili Özgür Özel, daha önce planladığı fakat ayağını kırınca ertelediği Doğu-Güneydoğu turuna salı akşamı Diyarbakır’dan başlayacak. Meclis grup toplantısının ardından başlayacak olan 6 günlük turda Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van ziyaret edilecek. Özel, bölgeyi karayoluyla dolaşarak partisinin il ve ilçe başkanlıklarını da ziyaret edecek.

Hakkâri Valisi Ali Çelik’in kayyım atandığı Hakkâri Belediyesi dışında diğer illerin belediye başkanlarıyla görüşmesi bekleniyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk de Özel’i evinde ağırlayacak. Özel’in duraklarındaki büyükşehirlerin valilerini de ziyaret edeceği belirtildi.

Diyarbakır’da sivil toplum ve meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelecek olan Özel, gençler başta olmak üzere farklı kesimlerle buluşmalar gerçekleştirecek. Amedspor Kulübü’ne de ziyarette bulunacak. Şırnak ziyareti sırasında Roboski’de yakınlarını kaybeden ailelerle görüşmesi planlanıyor.

Özel’in, MHP Lideri Bahçeli’nin DEM Parti’ye elini uzatmasıyla gündeme gelen süreç tartışmalarına ilişkin mesajını bölge ziyareti sırasında vermesi bekleniyor. Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu konuda bir şey duyulacaksa benim ağzımdan duyulacak. Yeni bir şey duyulacaksa da önümüzdeki hafta gideceğimiz seyahatte duyulacak” demişti.

Özgür Özel, bu önemli gezinin hemen öncesinde pazartesi günü eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edecek.