Özhaseki: Deprem ve Kentsel Dönüşümde Siyaset Üstünde Olmalı

Bakan Özhaseki duyurdu: Bu ay 30 bin konutu daha dağıtacağız

Inşaat ve Sanayi Sektöründeki İş İnsanları ile İftar Programı’na Katılan Bakan Özhaseki, Deprem Bölgelerindeki İnşaat Çalışmalarını Değerlendirdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İnşaat ve Sanayi sektöründeki iş insanları ile bir iftar programında bir araya geldi. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki şantiyeler ve devam eden inşaatlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özhaseki, “Bu ayın sonuna kadar 30 bin konut daha dağıtacağız” dedi.

Kentsel Dönüşüm ve deprem, Siyasetin Üstünde Olmalıdır

Bakan Özhaseki, konuşmasında özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde kentsel dönüşümün önemli olduğunu vurguladı. “Deprem ve kentsel dönüşüm meseleleri gerçekten siyaset üstüdür. Bu işin basit siyasi polemiklerle geçiştirilecek bir tarafı yok” diyen Bakan Özhaseki, çevre, iklim değişikliği ve şehircilik alanlarının önemine dikkat çekti.

Bakan Özhaseki şehirlerin daha dirençli hale getirilmesi ve depremden kaynaklı hasarların giderilmesi konusunda yoğun bir çalışma yapıldığını belirtti. Ayrıca, 2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm yasası ile 11 yılda 2 milyon 250 bin konutun yenilendiğini ifade etti.

Özhaseki: “Deprem Turistlerine Karşı Tedbirler Alınıyor”

Bakan Özhaseki, deprem bölgesine gazeteci ve sosyal medya fenomenlerinin özel programlarla gelerek selfie çekip ayrılanlara “Deprem turisti” dedi. Bu durumu eleştiren Bakan Özhaseki, deprem bölgelerinde yapılan çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde ev sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Eskişehir ve İzmir’deki Yapıların Değişimine İlişkin Eleştiriler

Bakan Özhaseki, Eskişehir ve İzmir’de 25 yıldır yerel yönetimi elinde bulunduranların yapıları değiştirmediklerine dikkat çekerek, deprem riski olan bölgelerdeki yapıların güvenli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kentsel dönüşümlerin inşaat sektörünü hızla büyüteceğini ve milli hasılanın büyük bir kısmını oluşturacağını belirtti.