Papa’nın Türkiye’ye Övgüsü: Gazze ve Ukrayna Yardımlarının Önemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Papa’ya ‘Gazze’ mektubu

Papa’dan Türkiye’ye Övgü: Gazze ve Ukrayna’ya Yardımın Önemi

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vatikan’da Papa Fransuva ile gerçekleştirdiği önemli görüşme sonrasında, Türkiye’nin Gazze ve Ukrayna’ya yaptığı insani yardımların önemini vurguladı. Erbaş, Papa’nın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlik vasıflarını takdir ettiğini ve dünya barışı için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Vatikan’da gerçekleşen buluşmanın ardından Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği’nde açıklamalarda bulunan Erbaş, İsrail’in Filistin’de işlediği suçların ve insan hakları ihlallerinin görüşmenin ana konusunu oluşturduğunu söyledi. Erbaş, Papa Fransuva’nın, Gazze’de yaşanan acılara dikkat çekerek tüm insanların bu konuda seferber olması gerektiğini vurguladığını aktardı.

Erbaş, “Papa’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü liderlik özelliklerinden dolayı teşekkür ettiğini ve dünya barışına katkılarından memnuniyet duyduğunu belirtti. Gazze ve Ukrayna’daki insani krizlere karşı uluslararası toplumun dayanışması ve çözüm odaklı yaklaşımı önemli bir hal almaktadır” dedi.