Paris Saint-Germain Ligue 1’de Zirvede: Monaco Karşısında Liderlik İçin Sahaya Çıkıyor!

PSG'nin sakat listesine 2 isim eklendi, Monaco'da orta alanda kritik eksik! Fransa Ligue 1 CANLI YAYINLA Misli'de...

Paris Saint-Germain Ligue 1’de liderlik koltuğunda yer alıyor. Son 5 maçını kazanan takım, 27 puanla zirveye yerleşti. Bu sezon Luis Enrique’nin yönetimindeki ekip, Randal Kolo Muani, Manuel Ugarte, Ousmane Dembele ve Lucas Hernandez gibi yeni oyuncuları kadrosuna dahil etti. Lionel Messi ve Sergio Ramos ücretsiz ayrılmıştı ve Neymar ile Marco Verratti’nin satışından da 135 milyon euro gelir elde ettiler. Ancak Monaco maçı öncesi Marquinhos ve Warren Zaire-Emery’nin durumu belirsiz. Nuno Mendes, Presnel Kimpembe, Danilo Pereira ve Marco Asensio ise halen sakatlık sebebiyle takımda yoklar. Kylian Mbappe ve Kang-in Lee ise sağlıklı durumda. Milli arasından önceki Reims maçını kaçıran Achraf Hakimi de ilk 11’de yer alacak.

Monaco takımında ise Youssouf Fofana’nın yokluğu önemli bir eksiklik olarak görülüyor. Teknik direktör Adi Hütter, “Youssouf Fofana’nın bu maçta ne kadar oynamak istediğini biliyorum. Onun yokluğu üzücü…” dedi. Ayrıca Brezilyalı sol bek Caio Henrique, Eliesse Ben Seghir ve İsviçreli golcü Breel Embolo sakat. Sol bekte Ismail Jakobs forma giyecek. Fofana’nın yokluğunda orta alanda Mohamed Camara kendisini gösterecek. Forvet arkasında ise Aleksandr Golovin’i izleyeceğiz. Golovin’e eşlik edecek hücum partneri için ise Maghnes Akliouche, Takumi Minamino, Folarin Balogun ve Wissem Ben Yedder arasından sadece ikisi forma giyebilecek.

Bu maçla ilgili dikkat çeken istatistikler de bulunuyor. PSG son 3 iç saha maçını gol yemeden kazandı ve toplamda 10 gol attı. Monaco’nun ise son 3 maçı “2.5 ALT” şeklinde tamamlandı ve sadece 4 gol izlendi. Maçın hakemi Benoit Bastien bu sezon 7 lig maçı yönetti ve 31 sarı kart gösterdi. Henüz penaltı veya kırmızı kart kararı vermedi.

Misli üyeleri arasında PSG’nin galibiyetini seçenlerin oranı %42. Ev sahibi takımdan 3 puan bekleyenlerin sayısı oldukça fazla. %15’lik bir kesim ise maçta en az 3 gol olacağı düşüncesinde ve “2.5 ÜST” tercihini kuponlarına eklemiş durumdalar.

Son olarak, AS Monaco’nun Rus yıldızı Aleksandr Golovin’in en özel anlarını izleyebileceğiniz bir arşiv de mevcut.