Parti Liderlerinden Önemli Gündem Maddeleri

Kritik randevu bugün... Erdoğan ve Özel 16.00’da buluşuyor

İki partinin liderlerini 8 yıl aradan sonra bir araya getirecek randevuda, kulislere göre Erdoğan’ın gündemini yeni anayasa hazırlığı belirlerken, Özel ise yerel yönetimlerin borçları ve gelir kaynaklarının arttırılması konularına odaklanacak. Özel’in gündeminde ayrıca belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, atanamayan öğretmenler, kamuda işe giriş süreçleri ve Gezi tutukluları gibi konular da bulunuyor.

Özel, Taksim çevresindeki 1 Mayıs kutlamalarındaki olayları da önemli bir başlık olarak ele alacak. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Hürriyet’e verdiği demeçte, “Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına açılması gerektiğini Genel Başkanımız muhtemelen gündeme getirecektir. Bundan sonra, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması gerektiği gibi olmalı” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, bugünkü buluşma öncesinde dün partisinin eski genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek randevu hakkında bilgi paylaştı.