Parti, Yerel Seçim Kararları Hakkında Açıklama Yaptı: İstanbul ve Ankara İçin Geri Dönüş Olacak mı?

İYİ Parti’den Ankara ve İstanbul yanıtı: Kararımızı hayata geçirmek için çalışıyoruz

Parti, Ankara ve İstanbul için alınan yerel seçim kararıyla ilgili konuşan Zorlu, “Parti organlarının aldığı kararlarla yönetilen bir siyasi partiyiz. Bu doğrultuda kararımızı en etkin şekilde uygulamak için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Zorlu, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını şu şekilde yanıtladı:

– Adnan Beker’in “Oteli olan polis müdürleri var, kimsesiz kızlar çalıştırılıyor” iddiasına tepkisi: Sayın Beker ile ilişkilendirilmenin nasıl gerçekleştiğini anlamadım. Kesin bir şekilde belirtmek gerekirse, konunun kendisiyle hiçbir ilişkisi yok. Konu çok hassas bir süreçte olduğu için, bazı yönlerini kamuoyuyla paylaştık. İncelemeler ise bakanlık tarafından sürdürülüyor.

– Eski Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz’ın “Anketlerde İYİ Parti’yi yüksek göstermem için Ümit Dikbayır para teklif etti” iddiası: Bahsettiğiniz iddia, iddia edilen kişi tarafından yalanlandı.

– Ankara ve İstanbul kararında geri dönüş olup olmayacağı: Genel İdare Kurulumuzun aldığı bir karar var ve siyasi partiler, yetkili organları aracılığıyla alınan kararlarla yönetilir. Biz de bu temel üzerinden kararımızı en etkin şekilde uygulamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

– Parti kasasına ve Fatih Akşener’e yönelik iddialar: Sayın Dikbayır’ın iddialarıyla ilgili olarak detaylı bir değerlendirme yapmayacağım. Ancak Sayın Fatih Akşener hakkında söylenen konulardan bahsedildi. 39 yaşında, kendisini yetiştirmiş bir Türk vatandaşından bahsediyoruz. Genel Başkanımız aynı zamanda bir kadın ve bir anne. Fatih Bey de bizim için çok değerli biri. Her bir milletvekilimiz ve divan üyemizle uzun süredir iletişim halinde olduğumuz, arkadaşlık ve kardeşlik ilişkisi içinde olduğumuz bir kişi.

– Para dağıtılması iddiası: Bu süreçte gönüllülük esasıyla çalışan geniş bir kampanya ekibimiz vardı. Bu ekibin bazı liderlerine katkıda bulunuldu, bu noktada hiçbir sakınca yok. Herhangi bir hesap sorunu da mevcut değil.

– Parti hesaplarıyla ilgili iddialar: Büyük kongremizde parti mali tablomuz şeffaf bir şekilde paylaşıldı. Kasamızda eksik para meselesi gibi bir hava yaratıldı ancak Mali İşler Başkanımız tarafından açık ve şeffaf bir şekilde mali durumumuz paylaşıldı. Anayasa Mahkemesi’nin denetimine tabiyiz ve her türlü incelemeye açığız. Endişelenmemize gerek yok.

– CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme talebi: Özgür Özel’den randevu talebi gelmedi.