Patlama Şahitlikleri: İzmir Torbalı’dan Yürek Burkan Anlar

5 kişinin öldüğü patlamada vatandaşlar dehşet anını anlattı: Mahşer yeri gibiydi; oğlumu gözlerini kapatarak çıkardım

İzmir Torbalı’da Yaşanan Patlama Sonrası Görgü Tanıklarının Şahitlikleri

Patlamanın olduğu caddede evi bulunan Çiğdem Akdemir, yaşadıkları şiddetli sarsıntıyı şu sözlerle anlattı: “Sadece kapıdan çıktığımızı hatırlıyoruz. Çıktığımızda her yer cam parçalarıyla doluydu. Ayağımıza terliği alıp koştura koştura çıktık. Patlama hemen dibimizde oldu. Bizim ev havaya kalktı resmen. O kadar şiddetliydi. O insanları öyle görmek çok kötüydü.”

Evi hasar gören Erdal Hayta ise patlamadan önce ekmek almak için aşağı indiğini, döndüğünde çok yüksek bir sesle adeta ayaklarının yerden kesildiğini ifade etti. Sesle birlikte balkona koştuğunu belirten Hayta, “Her taraf tozdu. Apar topar eşimle aşağıya indik, yaralıları gördük. Dün gece evde kalamadık. Bugün sabah geldik. AFAD ve jandarmayla eve girip ilaçlarımı alıp geri çıktım” dedi.

Olay anında sokakta olan Ülkü Türe ise yüksek sesle patlamanın olduğu yerden karşı binaya bir şeylerin çarptığını, sonra da rüzgar gibi gelip evlerin camlarını kırdığını belirtti. Kendi evinin uzak olmasına rağmen hasar aldığını aktaran Türe, ölü ve yaralılara çok üzüldüklerini, hala şokun etkisinden çıkamadıklarını dile getirdi.

Patlama anında 7 yaşındaki oğluyla evde olan Ayşe Çiftçi de basınçla ayaklarının yerden kesildiğini ve camlarının patladığını anlattı. Aşağıya inip inmeme konusunda bir türlü karar veremediğini söyleyen Çiftçi, “Olaydan sonra oğlum şoka girdi. Arkadaşlar geldi çıkardılar bizi evden. Aşağıya indiğimizde mahşer yeri gibiydi. Oğlumu, gözlerini kapatarak çıkardım. İnşallah yaralarımızı saracağız. Oğlum çok etkilendi.” şeklinde konuştu.

İzmir Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 kişiyle ilgili otopsi işlemleri sürerken, acılı baba İbrahim Savucu ise, “Bir facia yaşandı. Gereken hukuki süreçte, elimizden ne gelirse yapacağız” açıklamasında bulundu. Hayatını kaybeden Birgül Sarılmaz ile Evin Aslan kardeşlerin babası olan Savucu, acının büyük olduğunu belirtti.

Patlamada hayatını kaybeden Dilek Bağ’ın olay yerine yakın bir markette çalıştığı ortaya çıktı. İkiz olan Dilek Bağ’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Kaynak: DHA