Pendik’in Yürüyen Adamı: Selami Salman

‘Yürüyen adam’ hayatını kaybetti... Pendik’ten bir ‘Forrest Gump’ geçti

Pendik’te Efsane Yürüyüşçü Selami Salman’ın Vefatı Toplumu Derinden Sarstı

İstanbul’un Pendik ilçesi Kavakpınar Mahallesi Terzi Sokak’ta yaşayan Selami Salman’dan iki gündür haber alamayan yakınları önceki gece polise haber verdi. Evde hareketsiz bulunan Salman’ın hayatını kaybettiğini belirleyen sağlık ekibi, durumu Adli Tıp Kurumu’na bildirdi. Cenaze, otopsinin tamamlanmasının ardından babası ve aile tarafından dün öğle saatlerinde alındı ve Pendik’te defnedildi.

Pendikli vatandaşlar, E-5 karayolunda yürürken kimilerinin ‘Yürüyen Adam’ olarak adlandırdığı Selami Salman’ın videolarını çekerek sosyal medyada paylaşmış ve geniş kitlelerce tanınmasını sağlamıştı. Kendisini yolda yürürken gören sürücüler, Salman’a yardım etmeye çalışmış ve onun yaşam hikâyesi merak konusu olmuştu.

Anne Medine Salman, oğlu Selami Salman’ın gençlik yıllarında neşeli biri olduğunu ancak yaşadığı hayal kırıklıklarının ve yaşadığı kaza sonrası psikolojisinin bozulduğunu belirtmişti. Salman, yıllardır Pendik’te annesi ve kardeşiyle yaşamakta ve her sabah aynı yolu yürüyerek geçirmekteydi.

1994 yapımı “Forrest Gump” filmine atıfta bulunularak, “Pendikli Forrest Gump” olarak da adlandırılan Selami Salman, yaşadığı acı dolu hayat hikâyesi ve eşsiz yürüyüşü ile unutulmayacak bir iz bırakmıştır.