Pendik’te Bir Lisede Öğrenci Arasında Meydana Gelen Bıçaklı Saldırı ve Diyarbakır’da Velilerin Dahil Olduğu Öğrenci Kavgası

Liselilerin meydan muharebesi gibi kavgası kamerada

Pendik’te bir lisede öğrenciler arasında yaşanan kavgada, 9. sınıf öğrencisi Sude Naz S. isimli bir öğrenci bıçaklanarak yaralandı. Olay, sabah saatlerinde meydana geldi. İddialara göre Sude Naz S., tuvaletteyken sınıf arkadaşı tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Çeşitli yerlerinden yaralanan öğrenci, hemen koridora çıkarak yardım istedi. Okul görevlileri ve öğretmenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Hızla olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı öğrenciyi okuldaki ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye sevk etti. Sude Naz S.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren öğrenci ise ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Diğer bir olayın yaşandığı Diyarbakır’da bir lisede öğrenciler arasında çıkan kavgaya veliler de dahil oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan tartışma sonrasında veliler okul önünde toplandı. Polis ve jandarma ekipleri güvenlik önlemleri alarak kalabalığı dağıttı ve öğrencilerin güvenli şekilde tahliyesini sağladı. Olayda yaralanan olmazken, polis ekipleri durumu inceleme altına aldı.