PKK’ya Destek Veren Grubun Sonu Geldi

Görüntüler tepki çekmişti... Bakan Yerlikaya paylaştı: Gereği yapıldı

Bakan Yerlikaya’nın Açıklaması: Terörle Mücadelede Yeni Gelişmeler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla, sosyal medyada paylaşılan ve Mersin’de çekildiği belirlenen görüntülerde bir grubun halay çekerken PKK elebaşı lehine sloganlar attığı tespit edildi. Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin Gaziantep’ten Mersin’e geldikleri belirlendi ve görüntülerde yer alan 11 şüphelinin kimlikleri tespit edildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Mersin ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yapılan operasyonlarda, 1 şüphelinin olaydan sonra ‘Uyuşturucu Madde Kullanmak’ suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu belirlendi. Ayrıca, 9 şüpheli gözaltına alındı ve firari durumda olan 1 şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir. Aramalarda ele geçirilen dijital materyaller, silah ve mühimmatlara da el konulmuştur. Şüpheliler ‘Terör Örgütünün Propagandasını Yapma (PKK/KCK)’ suçundan gözaltına alınmıştır.

Bakan Soylu, konuyla ilgili olarak “Bölücü terör örgütü ve uzantılarıyla yılın 365 günü yaz kış demeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Teröristlerin her an enselerindeyiz” açıklamasını yaptı.