Plevne Ortaokulu Öğrencisi Kalp Masajıyla Hayata Döndürüldü: İşte Olayın Detayları

13 yaşındaki Çetin fenalaşarak yere düştü, öğretmeni kalp masajıyla kurtardı

Plevne Ortaokulu’nda yaşanan beklenmedik bir olay gündemi sarsmış durumda. Çetin Çelebi isimli öğrenci, teneffüs sırasında okul bahçesinde arkadaşlarıyla oyun oynamaktayken bir anda düşerek bayıldı. Çevresindeki arkadaşları hemen durumu öğretmenlerine bildirdi. Fen Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Aktaş, harekete geçerek kalp masajı yaparak Çetin’i hayata döndürdü. Okulun güvenlik kameralarında da bu anlara tanıklık edildi. Öğrencinin durumu hızla 112 ekiplerine bildirildi. Ardından Çetin, önce Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi, daha sonra da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine götürüldü. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan öğrenci, bir süre sonra normal servise alındı.

Kalp masajıyla öğrencisinin hayatını kurtaran öğretmen Hüseyin Aktaş, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: “Öncelikle koridor boyunca koşarken Çetin’in bahçede oyun oynarken bayıldığını duydum. Hızla olay yerine gittim ve gerekli kontrolleri yaptım. İlk olarak nefes alıp almadığını kontrol ettim ve fark ettim ki nefes almıyordu. Hemen kalp masajına başladım. Yaklaşık 2-3 dakikalık bir kalp masajı sonrasında öğrencimiz nefes alma refleksi gösterdi. Sağlık ekiplerinin gelmesi fazla zaman almadı. En önemlisi, öğrencimizin sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Çabuk iyileşmesi temennisiyle, ailesine ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu anda öğrencimizin durumu iyi, aldığımız bilgilere göre her geçen zaman daha da iyileşiyor” dedi.

Çetin Çelebi’nin Samsun’da olan tedavisinin iyi gittiği öğrenilirken, hastaneden arkadaşlarına kısa bir video gönderdiği bilgisine sahibiz.