Polat ve Candan Kardeşlerine Yönelik İddianame Detayları

İlk kez hâkim karşısına çıkıyorlar

Polat Çifti ile İlgili İddianamede Yer Alan Suçlamalar

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Polat çifti ve 28 şüpheli hakkında ciddi suçlamalar içermektedir. Polat çifti, iddianame kapsamında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ ve ‘Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet’ suçlarından yargılanmaktadır. Savcılık, Polat çiftinin 20 ila 40 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etmiştir.

İstanbul Anadolu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte ilk duruşma tarihini 4-5-6 Eylül 2024 olarak belirlemiştir. Ayrıca, tanınmış sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin 16 Kasım 2023 tarihinde ‘Kara para aklama’ ve ‘Suç örgütüne üye olma’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiğini hatırlatmak gerekir.

Bahar ve Nihal Candan Kardeşler Hakkındaki Suçlamalar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, çok ciddi suçlamalar içermektedir. Bahar Candan’ın 14 ila 44 yıl, Nihal Candan’ın ise 8 ila 24 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmiştir.

Küçükçekmece 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi ise ilk duruşma gününü 4 Eylül olarak belirlemiştir. Bu gelişmelerle birlikte, Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin duruşmaları yakından takip edilmektedir.