Polis Memurları İş İnsanlarına Şantaj Yapmakla Suçlandı: İddiaların Ardındaki Gerçek Ne?

İş insanlarını dolandırdılar! Aralarında polisler de var... Suçüstü yakalandılar

Polis Memurları Yabancı Uyruklu İş İnsanlarına Şantaj Yapmakla Suçlandı

İddiaya göre, 20 Şubat Salı günü polis memurları E.K. ile H.Ç., resmi bir yazı olmaksızın yabancı uyruklu iş insanı Adnan A.’nın Avcılar’da bulunan evine gitti. Ev ziyaretinin ardından iş insanı ile kısa bir sorgulama sürdü ve daha sonra onu götürdüler. Şüphelilerin, gece vakti iş insanını tehdit edip para istedikleri iddia edildi.

20 Mart Çarşamba günü ise yabancı uyruklu iş insanı Abdülkerim M., iddiaya göre iş birliği içinde olan yabancı uyruklu Hussam S. tarafından arandı. Whatsapp üzerinden yapılan aramada, Hussam S. iş insanına, polis memurlarının yarın iş yerine geleceğini ve gitmemesi gerektiğini belirtti. Daha sonra polis memurları E.K., H.Ç., O.A. ve M.K., Abdülkerim M.’ye ait Esenyurt’taki iş yerine gitti ancak iş insanını bulamayınca ayrıldılar.

Abdülkerim M., yaşadığı olayı daha önce benzer bir durumu yaşayan arkadaşı Adnan A. ile paylaştıktan sonra avukata danışmaya karar verdi. Abdülkerim M., avukatı Feyzi Sunar ile savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan inceleme sonucunda Hussam S., Abdülkerim M.’yi 50 bin dolar karşılığında kapatmaya çalıştığını ancak 20-30 bin dolar karşılığında polisleri ikna edebileceğini söyledi.

Abdülkerim M., parayı teslim etmek üzere belirlenen adrese gittiğinde Hussam S. ve Habib K. tarafından suçüstü yakalandı. Polis memurları E.K. ve H.Ç. ise serbest bırakıldı. Habib K. ile Hussam S. ise mahkemeye sevk edilip tutuklandı. Polis memurları O.A. ile M.K. ise serbest bırakıldı.