Prof. Dr. Orhan Şen’den Hava Durumu Uyarısı!

Uyarılar peş peşe geldi: Aralarında İstanbul da var! Kuvvetli yağmur geliyor... Prof. Dr. Orhan Şen saat verip uyardı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den Kuvvetli Yağış Riski Uyarısı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bugün ve yarın Türkiye genelinde kuvvetli yağışların beklenildiğini belirtti.

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne ve diğer bazı illeri kapsayan yağış uyarısında bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bugün akşam kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne ve Edremit körfezinde kuvvetli yağmur başlayacak. Gece yarısından sonra Çanakkale, İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla’da çok kuvvetli gök gürültülü yağmur bekleniyor. Yarın öğlen saatlerinde Antalya, Afyon, Denizli ve Kütahya’da kuvvetli yağış riski var.”

Prof. Dr. Orhan Şen’in yaptığı hava durumu tahminlerine göre, bugün Batı’da yağışlar devam ederken, sıcaklıklar kuzey bölgelerde azalacak. İstanbul’da akşam saatlerinde kuvvetli yağmur beklenirken sıcaklık 17 derece olacak. Yarın ise hava ısınacak ve İstanbul’da sıcaklık 18 derece olacak. Aynı şekilde İzmir ve Antalya’da da yağışlı bir hava öngörülüyor.

AKOM: Yarın Sağanak Yağmur Bekleniyor

İstanbul için hava durumu tahminini yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı AKOM, yarın için aralıklı sağanak yağmur öngördü. Hava sıcaklığının 10-16 derece arasında olacağı belirtildi.

Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava öngörüsünde bulundu. Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağışlar olabileceği uyarısı yapıldı. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunurken, Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının Karadeniz’de 3-5 derece azalması beklenirken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Genelde güney ve batı rüzgarlar eserken Marmara’da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Uyarılar

Kuvvetli yağış uyarısı yapılarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca çığ tehlikesi ve toz taşınımı gibi durumlar için de uyarılarda bulunuldu.