Profesör Korhan Berzeg Gönen’de Kayboldu: Komşusu ve Kedisi Endişeli

Korhan Hoca’nın 35 yıllık komşusu: Akıldışı bir kayboluş

Profesör Korhan Berzeg, 35 yıl önce Büyükada’da bir konak satın alarak onu restore ettirdi. Renkli ve çiçeklerle dolu bu konak, Berzeg ailesinin komşusu Stella Kent ile sıkı bir dostluk kurdukları yerdi. Berzeg çifti, Amerika’da emekli olduktan sonra Türkiye’ye döndü ve Büyükada’daki evlerinde yaşamaya başladılar. Bu süre zarfında, yazlık evlerindeyken Stella’ya “maskeli hırsız” anlamına gelen Bandido isimli kedilerini bıraktılar.

Stella Kent, endişeli bir şekilde haber beklediği komşusu Korhan Berzeg’i şu şekilde anlatıyor: “Onlar ev ararken bizim İngilizce konuştuğumuzu duyduklarında çok sevindiler çünkü eşi Angela hiç Türkçe bilmiyordu. Biz yardımcı olduk ve onlar yan komşumuza yerleştiler. Bir süre sonra biz de bu evi kiraya verip İsrail’e gittik ancak yazları onları ziyaret ediyorduk. 15 yıl sonra geri döndük ve hiç ayrılmadık. Angela ile denize gider, sabahları hep beraber kahvaltı yapardık. Akşamları bahçede lakerdalı rakı keyfi yapıyorduk. Hatta bazen soğuk havalarda onların evinde kalıyorduk.”

Korhan Berzeg, klasik müzik dinlemeyi severdi ve eşiyle saatlerce dünya meselelerini konuşurlardı. Stella Kent, onlarla olmanın keyifli ve hoş sohbet olduğunu belirtiyor. Çocukları, erkek arkadaşlarını Berzeg’e gösterir ve onayını alırlardı. Amerika’da yaşayan çocuklar, bu olayı duyduklarında hem üzüldüler hem de şaşırdılar. Bu inanılmaz bir olay, ne olduğunu bilmiyorum. Gizemli bir şekilde kayboldu.

Stella Kent, “Bazen insanlar bize gizli bir şey mi olduğunu soruyor. Bir keresinde ormanda kayboldu ve sonra bulundu. Bazen insanın neler olabileceğini düşünmek şaşırtıcı olabilir. Son zamanlarda unutkanlık belirtileri gösteriyordu, bu yaş için normal sayılabilir. Bir süre önce spor yapardı, doktora gitmek gibi bir alışkanlığı yoktu. Son zamanlarda belki ormanda dolaşamıyordu, ancak köpeği Tina’yı burada gezdiriyordu. Kaybolduğunda da Tina yanındaydı. Ona yaklaşan biri olduğunda Tina saldırganlaşırdı.”

Stella Kent, “Bir kez evimize bir hırsız girdi. Korhan Bey köpeklerini alarak hemen buraya geldi. Hırsız köpeklere yakalanınca, ‘Ben hırsızım, bana zarar verme’ diye yalvardı. Köpeği havlamaz, ama saldırmaya meyilli olduğunu gösterirdi. Eğer Tina saldırmadıysa, tanıdık biriyse olabilir. Korhan İngilizce olarak, Tina’nın saldırmaması için ‘Yapma’ diyecekti. Aksi takdirde kimseye yaklaştırmazdı. Böyle bir tesadüf olduğunu düşünüyorum. Onun düşüp gömüldüğü bir çukur olduğunu, toprakla örtüldüğünü söyleyebilirim. Yer yarıldı ve içine düştü. Ne olduğunu bilmiyoruz, ama bir şeyler oldu işte.”

Korhan Berzeg, Balıkesir’in Gönen ilçesine tatil için gittiği sırada köpeğiyle yürüyüşe çıktıktan sonra kayboldu. Görgü tanıkları, onu köpeğiyle birlikte Gönen Çayı çevresinde yatar vaziyette görmüş olduklarını iddia ediyorlar. Arama ekipleri, bu bölgede şahit ifadelerini ve güvenlik kameralarını inceliyor. AFAD, AKUT, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri, Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği, STK’lar ve çevre illerden gelen arama kurtarma ekipleri de arama çalışmalarına katılıyor. Ankara’dan gelen Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına bağlı ekipler de mağara, dağ, kanyon gibi zorlu bölgelerde arama yapıyor ancak şu ana kadar Korhan Berzeg’e ait bir iz bulunamadı.