Provokatörlere Karşı Emniyet Müdürlüğünden Sert Müdahale

Kayseri’yi karıştıranlardan biri çocuk tacizcisi çıktı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, bazı basın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Provokatörler kamyonla adam taşıdılar” iddialarının araştırıldığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, “Şahısları mahalleler arası taşıma yapan Z.Y. (19) ve aracı tespit edilmiş, ekiplerimizce yakalanarak gözaltına alınmıştır. ’Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçlarından kaydı bulunan şahıs hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Aynı zamanda paylaşılan videoda, olayın yaşandığı bölgeye gelen kamyonetin kasasından çok sayıda kişinin inerek mahalleye dağıldığı görüldü.

Konya’da ise pazartesi gecesi bir Suriyeli’nin iş yerine zarar verilmesi ve bir kişinin yaralanması olayıyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 1 kişi serbest bırakıldı. Ayrıca sosyal medya üzerinden halkı tahrik edip provokasyon yaratmaya çalışan 3 kişinin de gözaltına alındığı ve haklarında adli işlem başlatıldığı belirtildi.