PSG Milan’ı Mağlup Ederek Grubun Lideri Oldu, Pepe Tarihe Geçti: Şampiyonlar Ligi’nde Günün Öne Çıkanları!

Paris Saint-Germain, Milan'ı farklı yendi, Pepe tarihe geçti (Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları)

Paris Saint-Germain, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda İtalya Serie A takımı Milan’ı 3-0 mağlup ederek galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmayı Sloven hakem Slavko Vincic yönetti. Ev sahibi ekip, golleri 32’nci dakikada Kylian Mbappe, 53’üncü dakikada Kolo Muani ve 89’uncu dakikada Kang-In Lee ile buldu. Bu sonuçla birlikte PSG, 6 puanla liderliği ele geçirirken, Milan ise 2 puanla son sırada yer aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda Celtic ile Atletico Madrid arasında oynanan maç ise 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Celtic Park’ta gerçekleşen karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer yönetti. Ev sahibi takımın gollerini 4’üncü dakikada Kyogo Furuhashi ve 28’inci dakikada Luis Palma kaydederken, konuk ekip ise 25’inci dakikada Antoine Griezmann ve 53’üncü dakikada Alvaro Morata’nın golleriyle karşılık verdi. Atletico Madrid’de Antoine Griezmann 24’üncü dakikada penaltı atışından yararlanamazken, 82’nci dakikada Rodrigo De Paul ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Celtic bu sonucun ardından gruptaki ilk puanını alırken son sırada kaldı. Atletico Madrid ise 5 puanla 2’nci sırada yer aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken bir diğer olay ise Porto – Antwerp maçında yaşandı. Beşiktaş’ın eski oyuncusu Pepe, forma giyerek Şampiyonlar Ligi tarihinde maça çıkan en yaşlı futbolcu unvanını aldı. (40 yıl, 281 gün)

Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam oynanan diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı:
– Feyenoord 3-1 Lazio
– Newcastle United 0-1 Borussia Dortmund
– Leipzig 3-1 Kızılyıldız
– Young Boys 1-3 Manchester City
– Barcelona 2-1 Shakhtar Donetsk