Ragıp Vural Tandoğan: Türk Yüzücüden Bir Rekor Daha!

İTÜ dayanışması rekor getirdi

Ragıp Vural Tandoğan, Coronado Adası’nda Türklerin Rekorunu Kırdı

Yüzme tutkunu Ragıp Vural Tandoğan, ABD’nin California eyaletinde bulunan 18.6 kilometrelik Coronado Adası’nı 5 saat 50 dakikada yüzerek, bir tam turu tamamlayan ilk Türk olmayı başardı. Tandoğan, 10 yıl önce başladığı yüzme serüveninde 9 farklı maratonda başarı elde etmiş ve bir sonraki hedefi olarak önümüzdeki ekim ayında Afrika’da bulunan Malawi Gölü’nde yüzmeyi planlıyor. 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği’nden mezun olan 59 yaşındaki Tandoğan, yüzme antrenmanlarını okulun yüzme havuzunda da gerçekleştiriyor.

Tandoğan’ın başarısında payı olan kişi ise İTÜ yüksek lisans öğrencisi Miraç Durhan oldu. Tandoğan, “Miraç olmasaydı bu başarıyı elde edemezdim” diyerek şu açıklamalarda bulundu: “Yüzmeyle ilgilenirken soğuk suda yüzebildiğimi de fark ettim. Bu önemli çünkü hipotermi yaşamamak için 20 ile 18 derece arasındaki suda yüzmek gerekiyor. Ancak Coronado Adası’ndaki maratonda 15 dereceyi gördüm. O an kendime başarabileceğimi telkin ettim ve Miraç’ın beni umutla beklediğini düşündüm.”

Önceki deniz geçişlerinde de adından söz ettiren Tandoğan, Coronado Adası’ndaki rekorunun yanı sıra Cebelitarık Boğazı ve Manş Denizi’ni de geçerek Türkiye’yi gururlandırmıştı. Manş Denizi, Catalina Kanalı ve Manhattan Adası’nı geçip ‘Üçlü Taç’ unvanını alan ilk Türk yüzücü unvanını da elde eden Tandoğan, Türk yüzme tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.