Ramazan Bayramı Trafik Yoğunluğu Devam Ediyor

Bayramın zehir olmasın diye... Hayatla yarışma

Dokuz Günlük Ramazan Bayramı Tatilinde Yoğun Trafik Devam Ediyor

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle memleketlerine, tatil bölgelerine ve yurtdışına gitmek için yola çıkan vatandaşların yoğunluğu devam ediyor. Tatilin ilk gününde bazı güzergâhlarda araç kuyrukları oluşurken, diğer noktalarda ise yollar boş kaldı. Tatil yörelerinde trafik yoğunluğu yaşanırken, İstanbul Havalimanı ve 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda da kalabalık devam ediyor.

Kocaeli’nde ise Korutepe ve Gültepe Tünelleri, Bekirpaşa Viyadüğü ve İzmit Doğu Gişeleri gibi yoğunluk yaşanan noktalarda sürücüler genellikle Kuzey Marmara Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü’nü tercih ettiği için herhangi bir yoğunluk gözlenmedi. D-100 yolunda Gebze ve İzmit ilçelerinde yaşanan şehiriçi trafik yoğunluğunun haricinde diğer bir yoğunluk görülmedi.

Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde Ankara yönünde artan yoğunluk nedeniyle ulaşım yavaşlarken, İstanbul yönünde ise sürücüler yolculuklarına aksamadan devam edebildi. Polis ve jandarma ekipleri güzergâhta denetimlerini artırırken, hız kontrolü ve trafik kurallarına uyma konusunda sürücüler uyarıldı.

Ulaşımda 43 ilin bağlantı noktası olan Kırıkkale’de özellikle Kırıkkale-Ankara karayolunda yoğunluk yaşanırken, trafik ekipleri ulaşımın aksamaması için çaba gösterdi. Kent girişlerinde kilometrelerce araç kuyrukları oluşurken, denetim yapan jandarma ve polis ekipleri sürücüleri çiçeklerle karşıladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sürücüleri uyararak, “Trafik kurallarına lütfen harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Bayram süresince trafik tedbirleri kapsamında 65 bin 600 personel, 749 mobil radar aracı, elektronik denetleme sistemleriyle hız denetimi, helikopter ve drone’larla trafik denetimi yapılacak” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise hava tahmin raporunu açıklayarak, bayram süresince ülke genelinde yer yer sağanak yağış olabileceğini belirtti. Muğla’da ve Antalya’da trafik yoğunluğu yaşanırken, sıcaklıklar gece 1 ile 9, gündüz 16 ile 27 derece arasında seyredecek.