Rize’de Çay Mitingine Katılan Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Çay kanunu mutlaka çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Rize’de Çay Mitingine Katıldı

Rize’ye gelen Özgür Özel, çay bahçesinde eline makas alarak çay hasadı yaptı ve çay üreticileriyle bir araya geldi. “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘Çay üreticisinin sesini duyuyor, duyuruyoruz’ adlı ‘Çay Mitingi’ne de katıldı. Alanda yaş çayların konulduğu tabutu, omuzlarda taşıyan üreticiler, kilogram başına 17 lira, destekleme bedeli ise 2 lira olarak açıklanan 2024 yılı yaş çay alım fiyatına tepki gösterdi. Kalabalıkta ‘Yaş çay fiyatını kabul etmiyoruz! Reddediyoruz’ yazılı pankartlar açıldı, dövizler taşındı.

Partisine ait otobüs üzerinde konuşan Özgür Özel, “Çayda fiyat açıklandığı günden itibaren Rize’de bir umutsuzluk ve tansiyon yükselişi var. Yerel seçimlerde söylediğimiz gibi, milletin gündeminde olmayan hiçbir konu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeminde olmayacak. Normalleşme muhalefetin dozunu düşürmek değil, vatandaşın sorununu görmek, mücadele etmek demektir” dedi.

Çay üreticilerinin sesini duyurmaya geldiğini belirten Özel, “Buradan Sayın Erdoğan’a, çay üreticisinin sesini duyurmaya geldim. Türkiye İttifakı’nın bize verdiği görev ve sorumlulukla buradayım. Sayın Erdoğan, kendi memleketinden hemşerilerinin sesini duyacak” şeklinde konuştu.

.

İsrail’i Kınayan Özel: “İsrail’in Yaptığı Katliamları Lanetliyoruz”

Özel, Filistin’e yönelik saldırıları kınayarak, “Meydanda Filistin bayrağının da yer aldığı miting bayraklarını gösterin. ‘Çayda sömürüye son’ yazılı bayraklarla gösterin. Türkiye’nin, İsrail’in yaptığı katliamları lanetlediğini belirterek, “İsrail’in yaptığı katliamları, soykırımını biz de Rize’den lanetliyoruz” dedi.

Çiftçilerimizin Banka Borçları Artıyor

Etkisi altındaki bir Türkiye olan Özel, “Ülkemizde çiftçilerin yaş ortalaması yükseliyor. Çiftçilerin yaş ortalaması 58’dir ve her 4 genç çiftçiden 3’ü tarımı bırakmak istiyor. Çiftçilerimizin banka borçları yüzde 88 arttı ve çiftçilerimize destek vermek için adımlar atılmalıdır” diye konuştu.

Normalleşme Muhalefetin Dozunu Düşürmek Değildir

Rize’de çay üreticileriyle bir araya gelen Özgür Özel, çay fiyatları ve çiftçilerin yaşadığı zorluklara değindi. Çay alım fiyatlarına tepki gösteren Özel, çiftçilerin banka borçlarının artmasına dikkat çekti. Özel, çiftçilerin haklarını koruyacaklarını vurgulayarak, mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Fındık Üreticilerinin Sorunları

Fındık üreticilerinin de karşılaştığı sorunlara dikkat çeken Özel, Türkiye’de fındık üretiminin önemine değindi. Fındık üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini belirten Özel, çay üreticileriyle birlikte fındık üreticilerini de unutmayacaklarını söyledi.

İsrail’i Kınayan Özel ve Normalleşme Muhalefetin Dozunu Düşürmek Değildir

Son olarak, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayan Özel, normalleşmenin muhalefetin dozunu düşürmek olmadığını vurgulayarak, çiftçilerin ve üreticilerin sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti.