Rojin Kabaiş Kayıp: Arama Çalışmaları Sürüyor

Van'da Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 6. gününde: Hiçbir ize rastlanmadı

Van YYÜ Öğrencisi Rojin Kabaiş’ten Henüz Haber Yok

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve geri dönmedi. Arkadaşları, Kabaiş’e ulaşamayınca durumu polise bildirdi.

Kabaiş’in Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gitmeyi planladığı ve birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği belirlendi. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu ve telefon polise teslim edildi.

Rojin’in annesine telefonla markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği bilgisi üzerine polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri arama çalışmalarına başladı. Gönüllü arama-kurtarma ekipleri ve polis ekipleri havadan destek veriyor. Sonar ve radar cihazlarıyla yapılan aramalarda henüz bir iz bulunamadı.

Arama çalışmalarını takip eden Rojin’in ailesi, çekilen son görüntüleri izleyerek endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Babası Nizamettin Kabaiş, kızlarının bulunması için herkesten destek istiyor ve duygusal anlar yaşadığını belirtiyor.