Rojin Kabaiş’ın Son Yolculuğu Ve Merhumun Ardında Bıraktığı Sırları

Rojin Kabaiş'in esrarengiz ölümünün perde arkası! Son okuduğu kitap: Kayıp Aranıyor

Van Gölü Kıyısında Bulunan Genç Kız Rojin Kabaiş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Van Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından, baba Nizamettin Kabaiş ve ailesine teslim edilen Rojin Kabaiş, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, soruşturma sürecinde şu detayları aktardı: “10 gün boyunca yapılan aramalar adım adım takip edildi. Rojin, KYK kapısından çıkarak görüntülerdeki son yere gidiyor. Rojin’un durumu hakkında kesin bir bilgi yok ancak elimizde ciddi veriler bulunuyor. Emniyetle koordineli bir şekilde çalışıldı.”

Ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Rojin’un kaybolduğu gün öncesinde internet üzerinde çeşitli aramalar yaptığı belirlendi. Rojin’un son okuduğu kitabın Sait Faik Abasıyanık’ın ‘Kayıp Aranıyor’ kitabı olduğu öğrenildi. Baba Nizamettin Kabaiş, kızının kaybolduğu olayı, “Bir vahşet var” şeklinde nitelendirirken, cesedin Van Gölü kıyısında bulunmasının ardından genç kızın son yolculuğuna uğurlanması büyük bir hüzünle gerçekleşti.

Yeniköy Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından, Kabaiş’in tabutu kadınlar tarafından omuzlandı ve Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Kabaiş ailesinin yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük ve vatandaşlar da katıldı. Baba Kabaiş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Rojin’in herhangi bir sorunu yoktu, ne bizimle ne kardeşiyle ne annesiyle bir sıkıntısı hiç yoktu” şeklinde konuştu.