RTÜK Başkanı Şahin’den Halk Bankası Açıklaması

RTÜK Başkanı Şahin: Yalanı yayma çabasında olanlarla mücadele edilecek

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Halk Bankası Hakkında Açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk Bankası ile ilgili basında çıkan haberlerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İlgili mahkemenin verdiği yayın yasağına rağmen Halkbank’ın resmi yalanlamalarına rağmen hala gerçeği yansıtmayan kredi haberleri yayılmaya devam ediyor. Halk Bankası’nı, şahsımı ve üst kurulumuzu hedef alan, gazetecilikten başka amaçları olan bazı kişilerin, uzmanlarımızın medya ile irtibatlarını çarpıtmaya çalıştığına şahit oluyoruz.”

RTÜK İletişim Merkezi gibi çeşitli kanallar aracılığıyla medya hizmet sağlayıcı kuruluşların asılsız, yanlış ve yalan haberler yaptığı ihbarları aldıklarında uzman personelin ilgili yayıncıyı destekleyici şekilde gerekli uyarıları yaptığını belirten Şahin, “Uyarılar sansür değil, yayın kuruluşunu destekleyici yapıcı uyarılardır. Yapılan yanlış haberin düzeltilmesi uyarısıdır.”

Şahin, yayıncıların mahkeme kararlarına uymaması ve yapılan uyarıları dikkate almaması durumunda gerekli idari ve hukuki yaptırımların uygulanacağını söyledi. Yayılan yalan haberlerle mücadele edileceğini vurgulayan Şahin, “Hiç kimsenin vatandaşlarımızın hizmetinde olan saygın bir kamu bankası ve üst kuruluşumuza haksız saldırıda bulunma hakkı yoktur.”