RTÜK’ten Medya Kuruluşlarına Uyarı: Yeni Tedbirler Alındı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan yeni yayın dönemi için uyarı

RTÜK, Yayın Yapan Medya Kuruluşlarına Uyarılarda Bulundu

RTÜK, ülke genelinde yayın yapan radyo ve televizyonların yeni yayın dönemine başlaması nedeniyle, duyuru yaparak uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, gündüz kuşağı programlarına ilişkin yeni tedbirler alınacağı belirtilerek, “Son günlerde kadına ve çocuklara yönelik şiddet olayları başta olmak üzere şiddetle ilgili adli konular medyanın gündemine düşmektedir. Bu elim olayların medyada işleniş biçimleri ise maalesef kendilerinden beklenen olgunluktan, basın meslek ilkelerine riayet etmekten çok uzaktır” denildi.

RTÜK tarafından alınan kararlar doğrultusunda, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara 47 kez müeyyide uygulandığı belirtildi. Üst Kurul’un aldığı kararların tüm medyayı bağlayıcı nitelikte olduğu vurgulanırken, gündüz kuşağı programlarındaki aşırılıkların giderilmesi için ilerleyen günlerde alınacak tedbirlerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, medyanın reyting kaygısıyla sorumluluklarından uzaklaşamayacağı ve her türlü şiddet içerikli yayının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Medyanın şiddeti özendiremeyeceği ve topluma zarar vermemesi gerektiği belirtilirken, RTÜK’ün kanunda geçen yayıncılık ilkelerine ve etik kurallara uymayanlarla mücadelesini sürdüreceği kaydedildi.

Medyada izlenebilirlik uzmanlarının çalışmalarının artarak devam edeceği vurgulanırken, bundan sonra denetim süreçlerinin daha etkin hale getirileceği ve yasa ihlallerinde ağır cezaların uygulanacağı ifade edildi.