Sağlık Bakanı Değişikliği ve Devir Töreni

2 bakanlıkta devir teslim


Cumhurbaşkanı Kararı ile Fahrettin Koca’nın Görevinden Ayrılması ve Yeni Bakanların Devir Teslim Töreni

Cumhurbaşkanı kararı ile görevden ayrılan eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevini yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na devretti. Koca, törende yaptığı konuşmada, “Görevimdeki 2 bin 183 gün, hayatımın tamamen milletime adanmış günleridir. Benim dönemim, acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu.” diyerek duygularını dile getirdi.

Koca, yaşanan Elazığ depremi, COVID-19 küresel salgını ve Kahramanmaraş-Hatay depremleri gibi zorlu süreçlerde sağlık sistemine verilen sınavların başarıyla tamamlandığına inandığını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda da devir teslim töreni gerçekleşti. Bakan Mehmet Özhaseki, görevi devralan Murat Kurum’a başarılar dileyerek, “Başlattığım, yarım bıraktığım işleri kardeşimin yapacağına inanıyorum.” sözleriyle duygularını aktardı.

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise sağlık camiasında tanınan bir isim olarak göreve başladı. Kendisi genel cerrahi profesörü olan ve çeşitli önemli görevlerde bulunan Memişoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Devir teslimin ardından Kemal Memişoğlu ve Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu’nda ant içerek yeni görevlerine başladılar.