Sağlık Bakanlığı Hipnoz Eğitim Programı Belgelendi.

Bakanlıktan hipnoza standart

Sağlık Bakanlığı, psikolojiye göre hipnoz için sertifikalı eğitim programı hazırladı ve hipnozun standardını belirledi. Stresle, ağrıyla baş etme, tırnak yeme, panik atak, fobiler, alkol ve sigara alışkanlıklarının tedavisinde de kullanılan hipnoz yönteminde şu ayrıntılar yer alıyor:
Kamu adına görevlendirme şeklinde başvuruda bulunan sağlık çalışanlarının kurumlarında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesi varsa, bu ünite için kat planı ve kroki çalışması elektronik ortama yüklenecek. Eğitim materyali kanıta dayalı bilgilerle hazırlanacak ve her yıl ulusal ve uluslararası literatür doğrultusunda güncellenecek. Teorik eğitim uzaktan da verilebilecek ve katılımcılar canlı derslere kameraları açık olarak katılacaklar. Kamerayı kapatmaları durumunda derse katılmamış sayılacaklar.
Eğitim merkezi, hipnoz alanında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi yetkisine sahip olacak ve her katılımcının farklı hipnoz uygulamaları yapmasına olanak sağlayacak hasta sayısına sahip olduğunu belgelemesi gerekecek. Eğitimde kullanılacak materyaller arasında kitaplar, slaytlar, eğitim rehberleri, bilimsel dergiler, CD’ler, video filmler, sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış cihazlar bulunacak. Teorik ve uygulamalı sınavlara giren katılımcıların ortalaması alınarak sertifika verilecek, başarı sınırlaması ise 70 puan olacak ve sertifika 7 yıl süreyle geçerli olacak.