Şahinler Çetesi Operasyonu: İstanbul’da Organize Suç Örgütü Düzenlenen Eş Zamanlı Operasyonla Çökertildi

Bir çete operasyonu da ‘Şahinler’e

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Mehmet Şahin liderliğinde olduğu iddia edilen Şahinler olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik bir soruşturma başlattı. Yapılan iletişim dinlemeleri, mağdur ve tanık ifadeleri sayesinde 18 eylemin örgüt tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. Bu eylemlere 56 kişi karıştığı belirlendi, bu kişilerin 4’ü yurtdışında, 3’ü ise cezaevinde olduğu ortaya çıktı.

Toplamda 49 şüphelinin yakalanması için İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer 7 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda çetenin lideri Mehmet Şahin dahil 41 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, “Şahinler Çetesi olarak bilinen suç örgütü İstanbul merkezli 7 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarla çökertildi. Çete lideri Mehmet Şahin dahil 41 şüpheli yakalandı. Organize suç örgütlerinin nefesini keseceğiz” dedi. Ayrıca İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Şahinler olarak bilinen organize suç örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlendiğini ve 41 şüpheli yakalandığını belirtti.

Operasyon sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca, iki av tüfeği, üç çelik yelek, uyuşturucu ve nakit para ele geçirildi. Operasyona katılan kahramanlarımızı tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.