Sahte Video Şantajlarına Karşı Dikkat: Regülasyon ve Düzenlemeler Şart!

Şantajcıların yeni yardımcısı: Yapay zekâ

Sahte Video Şantajlarına Karşı Regülasyon ve Düzenlemeler Şart!

Son günlerde artan sahte video şantajların sayısında belirgin bir artış yaşanıyor. Bu durum bireylerin siber güvenliği konusunda endişe uyandırıyor.

Yapay Zekâ Akademi Başkanı Önder Eker, yapay zekâ ile üretilen müstehcen videoların şantaj amacıyla kullanılmasına dikkat çekerek şunları söyledi: “Örneğin, yurtdışında yaşanan gerçek bir olayda, ‘Kızınızı kaçırdık’ diyerek babasıyla telefonda konuşturuyorlar ve fidye istiyorlar. Baba, çaresiz bir şekilde parayı gönderiyor. Bu tür durumlarla mücadele etmek için devletlerin regülasyonları ve düzenlemeleri bir takım yerlere getirmeleri gerekiyor.”

Avukat Tayfun Üzülmez ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Maalesef ülkemizde şu aşamada birçok mağdur bulunmaktadır. Sahte videolarda kişinin sadece fotoğrafı kullanılarak, bedeni ona ait olmayan bir içerik oluşturuluyor ve şantaj yapılıyor. Burada, kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde yayılması suçu, şantaj suçu ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçu gündeme gelebilir. Bu nedenle, bir an önce savcılığa gidip suç duyurusunda bulunulmalıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Mitinginde Yatırımlardan ve Yaraları Sarmaktan Bahsetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti tarafından düzenlenen mitingde İzmir Gündoğdu Meydanı’nda konuştu. Erdoğan, “Milli mücadelenin zafer şehri, milli iktisadın ilham şehri, Anadolu’nun bereket kapısı, Ege’nin incisi İzmir’de bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan bazı sözler şunlar:

“Şükür efelerin, yiğitlerin var. Uğruna verilmiş şehitlerin var. Bugün gönlün mahzun olmuş ne çıkar. Bir gün sarılacak yaralar İzmir. Sana yakışmıyor karalar İzmir. Yaraları sarmaya az kaldı. Evet düşmanı denize dökerek sadece başındaki kara bulutları değil vatanın istiklali üzerindeki hain emelleri de dağıtan İzmir’in yaralarını sarmaya az kaldı.

Türkiye, tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla büyürken, gelişirken, zenginleşirken, bu şehir hak ettiğinden yerel yönetimler açısından maalesef çok azını aldı. Hükümet olarak İzmir’e verdiğimiz destekler, yereldeki umursamazlık ve beceriksizlik sebebiyle arzu ettiğimiz etkiyi göstermedi.

Erdoğan ayrıca, İzmir’e yapılan yatırımlara da değinerek şunları söyledi: “İzmir’e 21 yılda günümüz rakamlarıyla ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 449 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık İzmir’e. Peki bu muhalefet ne yaptı? Bunların yatırım diye bir şeyi var mı İzmir’de? Eğitimde şehrimize 11 bin 687 adet yeni derslik inşa ettik. 3’ü devlet olmak üzere 4 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 26 bin 431 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binalarını hizmete açtık.”