Saldırgan öğretmen Levent Meslek Lisesi’ne Silahlı Baskın Düzenledi

Hürriyet öğretmenin ateş açtığı okulda... Silahını kurusıkı zannettik

Serdar Alagöz, Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Silahlı Saldırı Gerçekleştirdi

İstanbul’un Etiler semtinde bulunan Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan olayda, psikolojik sorunları olduğu belirtilen bilişim teknolojileri öğretmeni Serdar Alagöz, okul yönetimi ve müdürü ile yaşadığı anlaşmazlıkların ardından saldırı gerçekleştirdi.

Alagöz, öğle saatlerinde ruhsatsız tabancasıyla okula gelerek müdürü aramaya başladı ancak müdürü bulamayınca silahını koridorda rastgele ateşledi. Bu sırada teneffüs bitmiş ve öğrenciler sınıflara dönmüş olduğundan facia önlenmiş oldu. Ancak silahının tutukluk yapmasıyla Alagöz müdür yardımcısı ve bir öğretmene doğrulttuğu silahla durduruldu. Ardından bahçeye çıkan Alagöz, kantin görevlileri tarafından yakalanarak emniyete teslim edildi.

Hürriyet’e konuşan kantin görevlisi, yaşananları şöyle anlattı: “Sesi duyduk, dışarı çıktık. Okul kapısından çıkmak üzereyken silahı bize doğrultup ‘Gelmeyin’ diyerek küfürler etti. Dışarı çıkıp güvenlik kulübesine gitti. Yanımdaki ağabeyime ‘Yere yatıralım bunu’ dedim, bahçede kovalayıp yere düşürdük. Silahını kurusıkı sanıp üstüne çullandık, silah gerçek çıktı. Üzerinden çıkanlara çok şaşırdık.”

Okulda görevli müdür yardımcısı ise saldırı sırasında hayatta kalmayı başardı ve Alagöz’ün okula yeni başladığını belirtti. Saldırganın ders sırasında hazırladığı silahı tuvaletten alarak saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Emniyette verdiği ifadesinde mobbinge uğradığını belirten Alagöz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, saldırının yaşandığı okulu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür de ziyarette hazır bulundu.