“Samsun Trafik Polisinin Motosiklet Sürücüsüne Duygusal Uyarısı Sosyal Medyayı Salladı”

Trafik polisinin sözleri sosyal medyada gündem oldu... Motosikletli genç: O anda gözyaşlarımı tutamadım ve duygusallaştım

Samsun Atakum ilçesinde, Atatürk Bulvarı üzerinde hızla seyreden bir motosiklet sürücüsü, trafik polisi tarafından durduruldu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı bir polis memuru, ışıklarda durdurduğu motosiklet sürücüsüne önemli uyarılarda bulundu. Polis, sert bir şekilde dile getirerek, “Kaç yaşındasın? Ben senin amcan olduğum yaşta olan biriyim. İki tokat atıp sana kendine gelmeni sağlamak istiyorum. Eğer ölürsen, ailen ne der? Ben de motosikleti seviyorum. Anlıyorum, motorun havalı, sen de karizmatiksin ama ölüm riskini göz ardı etmemeliyiz. Bu koruyucu kıyafetin, cesedinin bozulmaması içindir. Ancak ölüm tehlikesini engellemez. Sana verdiğim ceza değil, ailen için yaşıyorsun. Sana kalbini kırmış olabilirim, ama özür dilerim” şeklinde konuştu.

Bu diyalog, sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte milyonlarca kişi tarafından izlendi. Motosiklet sürücüsü, adını açıklamayan bir şekilde İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Sürücü, “Samsun’da karayollarında hızlı gidiyordum. Arkamda bir sivil polis ve bir trafik polisi olduğunu sonradan fark ettim. Bir sonraki ışıkta her şeyden habersiz bir şekilde bekliyordum. Işıklar değişince önüm kesildi. Ne olduğunu tam olarak anlayamadım ve gerçekten korktum. Sonrasında yaptıklarımı anlattılar bana. Trafik polisi, babam gibi tavsiyelerde bulundu. O an gözyaşlarımı tutamadım ve duygusal bir hale geldim. Sonrasındaki tepkilerin hepsi olumlu oldu. Polis abimize gerçekten olumlu geri dönüşler yapıldı. Trafik polisleri, motorcular için bir tür fobi oluşturmakta. Onlardan korkuyoruz. Ne kadar çok sevdiğimiz şeyler olsa da, kontrole geçebiliyoruz. Bundan sonra, bu önerileri dikkate alacağım” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada paylaşılan bu etkileyici diyalog, izleyicileri derinden etkiledi.