SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Spora Verilen Desteklerle Gaziantep’te Öncülük Ediyor

Gazi Oyunları'nın meşalesi yakıldı

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Babam her zaman bize spora destek vermeyi öğütlemişti. Sani Konukoğlu, sanayi ve sosyal sorumluluk alanında olduğu gibi Gaziantep’te sporun gelişimine de liderlik yaparak önemli katkılar sağladı” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, açılışta yer alan kişilerin dikkatini çekerek, “Türkiye yüzüncü yılında daha güçlü bir ülke olacak. Yapılan yatırımlar, bilim insanları ve sporla birlikte her alanda güçlü bir Türkiye geliyor” şeklinde konuştu. Bak, “Gaziantep, yapılan yatırımlar ve gösterilen performans ile spor kent olma yolunda önemli adımlar atıyor” dedi ve şu şekilde devam etti: “Türkiye yüzüncü yılında daha güçlü bir ülke olacak. Yapılan yatırımlar, bilim insanları ve sporla birlikte her alanda güçlü bir Türkiye geliyor. Gençlerimiz de bu Türkiye’nin geleceği. Sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bölgemizde güçlü bir Türkiye var. Bu güvencenin temeli de gençlerimizdir. Dünya ve olimpiyat şampiyonları istiyoruz. Bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşı’nı tüm dünyaya dinletmek istiyoruz.”

Açılışa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da katıldı.

10 milyon TL bütçeli olan ve 1 milyon TL ödüllü olan 2. Gazi Oyunları’nda; basketbol, futbol, voleybol, kort tenisi, futsal, karate, floor curling, taekwondo, hentbol, ayak tenisi, dart, bocce, hokey, atletizm, masa tenisi, oryantiring, güreş, okçuluk, badminton ve yüzme branşlarında müsabakalar yapılacak. Gazi Oyunları’nın ilk etkinliği merhum G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz’in anısına düzenlenmişti.