“Savcı ve Avukat Arasındaki Tartışma: İstanbul Barosu’nun Paylaşımıyla Ortaya Çıkan Fotoğraflar Gündemi Sarsıyor”

O pozlara çifte soruşturma

İstanbul Barosu’ndan Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın sosyal medya hesabında paylaştığı ve daha sonra sildiği fotoğraflar, hukuk çevreleri arasında tartışmalara yol açtı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, fotoğrafların çekildiği Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli olan savcıyla ilgili tutanak tutarak, görev yerini değiştirdi.

Başsavcılık tarafından tutulan tutanak, hakim ve savcılarla ilgili işlemlerin Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) yürütülme yetkisi olduğu için HSK’ya gönderildi. Ayrıca Başsavcılık, avukat Buket Nurşah Tekışık hakkında disiplin suçu nedeniyle Türkiye Barolar Birliği’ne de bildirimde bulundu. İstanbul Barosu da bu konuda re’sen disiplin soruşturması başlattı. Tekışık, soruşturma sonucunda İstanbul Barosu Disiplin Kurulu’na sevk edilebilir.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, savcı hakkında soruşturma başlatıldığını ve avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Ayrıca, Tunç şunları ifade etti: “Bahsi geçen görüntüler, adliyelerde olmaması gereken görüntülerdir. Hem savcı hem de ilgili avukat hakkında işlem yapılıyor. Bu tür rahatsız edici görüntülere ve fotoğraflara yargı sistemimizde kesinlikle izin verilemez. Bu görüntülerle, yargının itibarının da zarar görmesine izin veremeyiz. Türkiye Barolar Birliği’nden bu konuya hassasiyetle yaklaşmasını bekliyoruz.”