Savcıya Yapılan İddialar Soruşturuluyor

Büyükçekmece'de savcıya tehditte Mustafa Kemal Zengin kendisini böyle savundu! İyi niyetinden kaynaklanmış

Özel hastanelere nakledilen 10 bebeğin ölümüne sebep olunması ve haksız kazanç sağlanmasına yönelik soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Y.E’nin makam odasında tehdit edildiği iddialarıyla ilgili soruşturmayı sürdürmektedir. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt kapsamında kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından tutuklanan Zengin’in ifadesine başvurulmuştur.

Zengin, otoparkta arabasını yıkattığı sırada Y.Ç. tarafından T.T’nin tutuklandığını ve bir hastane soruşturmasıyla ilgili olduğunu anlatıldığını belirtmiştir. Daha sonra Y.Ç. ve ağabeyi B.Ç. ile görüştüğünü ve iyi bir avukat bulmasını istediklerini ifade etmiştir. Zengin, ayrıca akrabaları olan B.Ç. ve Y.Ç.’nin savcıya zarar verebileceğini iddia ederek, durumu avukat A.A’ya aktardığını söylemiştir.

Tutuklu Zengin, A.A’nın kendisine dosyayı alamayacağını söylediğini ve bunun üzerine kendisinden dosyayı savcıya iletmeyi istediğini belirtmiştir. Zengin, A.A ile yapılan görüşmeler ve sosyal medya üzerinden savcıyla irtibat kurulduğunu anlatmıştır. Zengin, görüşmelerinde cumhuriyet savcısını tehdit etmediğini ve amacının sadece savcıyı bilgilendirmek olduğunu savunmuştur.

Tutuklu T.T’nin tahliye edilmesi için savcı ve ailesi hakkında bilgi toplamadığını belirten Zengin, olayın iyi niyetinden kaynaklandığını vurgulamıştır. Ayrıca avukat A.A’nın savcıyı tehdit ettiği iddialarına ilişkin de soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerden 8’i tutuklanmış, 4’ü ise serbest bırakılmıştır. Cumhuriyet savcısı Y.E’nin hazırladığı fezleke, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir.