Savunma Sanayii ve Efes Tatbikatı Buluşması

‘Suriye’de teröristan’ uyarısı: Harekete geçmekten çekinmeyiz

Savunma Sanayiinde Atılımlar ve Efes-2024 Tatbikatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İzmir’de Ege Ordusu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde düzenlenen Efes-2024 Tatbikatı’na katılarak yaptığı konuşmada çeşitli mesajlar iletti. Erdoğan, “Efes-2024 Tatbikatı’nda hiçbir ülke hedef alınmıyor. Tatbikatımız barışı destekleme harekâtına dayalı jenerik bir senaryo ile icra ediliyor” dedi.

Tatbikatta 33 farklı silah, araç ve sistemin ilk kez deneneceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki gelişmelere de değindi. Türkiye’nin savunma sanayii alanında kazandığı başarıları vurgulayan Erdoğan, “Biz savunma sanayii dahil ilişkilerini kazan-kazan anlayışı ile geliştirmeye çalışan, bunun mücadelesini veren bir ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, “Şayet barış istiyorsan savaşa hazır ol. Biz gerilimin ve kavganın değil, barışın ve işbirliğinin tarafındayız” diyerek Türkiye’nin barışçıl tutumunu vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin terör örgütlerine karşı kararlı bir duruş sergilediğini ve milli güvenliği için gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından tatbikatta kullanılan ve Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki ilerlemelerini simgeleyen birçok yeni nesil silah ve sistem tanıtıldı. Tatbikatta kullanılan silahlar arasında Fırtına-2, Boran obüsü, PARS OMTAS kuleli tekerlekli araç, Baykar dikey iniş kalkış yapabilen insansız hava aracı gibi teknolojik ürünler yer aldı.

Erdoğan, bu başarıların devam edeceğini belirterek Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki atılımlarını sürdüreceğini ifade etti. Türkiye’nin sahip olduğu yetenekleri dost ve müttefik ülkelerle paylaşmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, bölgedeki istikrarsızlıklara karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı.