Seçil Erzan’ın İddiaları Yalanlandı: Takipsizlik Kararı Verildi

Seçil Erzan’a kötü haber

Seçil Erzan’ın İfadeleri Yalanlandı: Denizbank Yöneticilerine Takipsizlik Kararı!

Özel fon adı altında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fatih Terim’in de aralarında bulunduğu 29 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan eski banka müdürü Seçil Erzan, verdiği ifadede Denizbank yöneticileri hakkında çeşitli suçlamalarda bulundu. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda Seçil Erzan’ın iddialarının yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Erzan’ın iddiasına göre, Çorlu’daki evinden alınıp Zincirlikuyu’daki Denizbank Genel Müdürlüğü binasında alıkonulduğunu ve burada genel müdür Hakan Ateş ve bazı banka yöneticileri tarafından baskı yapılarak kendisine serum verilerek “bu işi banka dışında yaptığını söylemesi için” zorlandığını iddia etmişti.

Ancak alınan takipsizlik kararında, Seçil Erzan’ın Zincirlikuyu’daki banka binasına kendi isteği ile geldiği, suç delillerinin yok edildiği iddialarının kanıtlanamadığı ve suçlunun kayırıldığına dair bir eyleme rastlanmadığı belirtildi. Savcılık ayrıca Selçuk İnan ve Musa Mert Çetin’in de aralarında bulunduğu beş müştekinin banka yetkililerine yönelik suçlamalara ilişkin de takipsizlik kararı verdi ve suçlamalara ilişkin delil bulunamadığı vurgulandı.