Seçim Öncesi Bayrampaşa 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda Hareketli Günler

Memlekete 'seçim' yolculuğu: 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda hareketlilik

Bayrampaşa 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda Hareketli Günler

Mahalli İdareler Seçimleri’ne az bir süre kala, vatandaşların memleketlerinde oy kullanmak için Bayrampaşa 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda hareketlilik yaşanmaya başladı. Şehirlerarası otobüs seferlerinde oluşabilecek kalabalığın önüne geçilebilmesi amacıyla birçok firma sefer sayılarını artırmış durumda.

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bazı yolcular, tatillerini de memleketlerinde geçireceklerini belirttiler. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, yoğunluk ve doluluk oranlarına dikkat çekerek bilet fiyatları hakkında şunları söyledi: “Seçimin ardından bayram var, bu nedenle hareketlilik artıyor. İlk etapta geçmiş seçimlere göre daha sakin görünse de otobüsler dolu, ek seferler devam ediyor. Bu hafta sonu büyük bir hareketlilik var. Önümüzdeki hafta da bayram nedeniyle yoğunluk devam edecek.”

Yıldırım ayrıca, uçak biletleriyle kıyaslandığında şu anda otobüs bilet fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu belirterek, fiyatların akaryakıt maliyetleriyle doğru orantılı olarak arttığını dile getirdi. Ulaştırma Bakanlığı’nın turizm araçlarının da seferlerde kullanılması için geçici bir düzenleme yaptığını ve bayram süresince yüzde 20 ila 30 arasında bir fiyat artışı olduğunu aktardı.

Vatandaşlar da seçim sürecine ve oy kullanma hakkına önem verdiklerini belirterek memleketlerine gitmeye hazırlandıklarını ifade ettiler. Haydar Yelim, oy kullanmak için Bursa’ya gideceğini ve 10 gün sonra döneceğini söylerken, Kerime Yavaş ise seçme ve seçilme hakkının herkes tarafından kullanılması gerektiğini vurguladı. Lale Güldal ise oy kullanmak için Lüleburgaz’a gideceğini ve vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletti.