Şehitlerimizin Son Yolculuğu

Erzurum’dan acı haber

Hataylı Şehit İçin Veda Töreni

Erzurum’un Pasinler ilçesinde yaşanan trajik olayda ağır yaralanan ve hastanede verilen tedavi sonucunda şehit olan Mustafa Yaşar için Hatay’da veda töreni düzenlendi. Sol gözünü kaybeden, elmacık kemiğinde ve burnunda kırıklar tespit edilen, kafatasında çatlaklar bulunan Yaşar’ın beyin cerrahisi de yapılmıştı.

Evli ve üç çocuk babası olan Yaşar, eşi Nebahat Yaşar ve çocukları Merve (18), Metan (14), Emline Nisa (9) ile birlikte protokol, asker, polis ve sevenlerinin katılımıyla düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi, törenin ardından memleketi Hatay’a gönderilmek üzere havalimanına sevk edildi.

Nevşehir’den Veda Türküsü

Irak’ın kuzeyindeki Pençe- Kilit Harekât Bölgesi’nde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş (27), Nevşehir’de düzenlenen cenaze töreni ile uğurlandı. Vali Ali Fidan, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende gözyaşları sel oldu.

Şehit Sait Toktaş’ın annesi Nevriye Toktaş ve kız kardeşi Hacer Alan, cenaze namazının kılınmasının ardından gözyaşları içinde kardeşlerine veda etti. Şehit Sait Toktaş’ın cenazesi, Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel tarafından kılınan namazın ardından Boğazköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.