Şehitlerin Evleri Yeniden İnşa Edilecek – Türkiye’de Acı Haberler

6 şehidin hikâyeleri yürekleri dağladı... Türkiye yiğitlerine ağladı

BABA EVİ HASAR GÖREN ŞEHİDİN EVİ, YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Tokat’ta şehit olan Karaca’nın babasının evi, oldukça kötü bir durumda bulunuyor. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, duruma el attı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın direktifi üzerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, şehidin babasının evinin yeniden inşa edilmesi için çalışmalara başladı. Yapım sürecinin kısa bir sürede tamamlanıp ailenin teslim edileceği belirtildi.

TOKAT’LI KARACA’NIN ŞEHİT DÜŞMESİ ACI VERDİ

Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünde yaşayan Sözleşmeli Piyade Er Yasin Karaca’nın (23) şehit haberi baba evini yas tutmaya sürükledi. Acı haberi, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus Kaymakamı Emre Çömen, Almus Belediye Başkanı Bekir Özer ve Tokat İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük, şehidin babasına Ahmet Karaca ve annesi Zahide Karaca’ya iletti. Şehidin babasının evine Türk bayrakları asıldı. Bekâr olduğu öğrenilen ve yedi kardeşi bulunan şehidin sosyal medya hesabındaki profilinde yazdığı, “Her şey vatan için, can için, canan için, göz kırpmaz can veririz bir avuç toprak için” cümlesi, kahramanlığını gözler önüne serdi.

MALATYA’DA YAŞANAN ACI HABER

Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın (22) şehit haberi, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. İlçe Kaymakamı Erkan Savar, Alacakapı Mahallesi’nde yaşayan aileye acı haberi ileterek, şehidin annesi ve babasının Mekke’de Umre için olduğunu öğrendi. Geçen yıl göreve başlayan şehidin bir kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli olduğu belirlendi. Şehidin cenazesi ise Malatya’nın Battalgazi ilçesinde defnedilecek. Acı haberi duyan yakınları gözyaşlarına boğulurken, sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda yazdığı “Şehit olursam bunu paylaşın” ifadesi ise yürekleri dağladı.

İZMİR’DE YAŞANAN ACI

İzmir Buca ilçesinde yaşayan Piyade Teğmen Ramazan Günay’ın (24) şehit haberi, ailesine yetkililer tarafından verildi. Şehit haberinin annesi Firdes Günay ve babası Ahmet Günay’a verildiği sırada sağlık görevlileri de hazır bulundu.

DENİZLİ’DE YAŞANAN ACI

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın (32) Tavas ilçesindeki ailesine şehit haberinin verilmesi, büyük üzüntüye neden oldu. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, babası Ali ve annesi Rabia Serinkan ile yakınları protokol üyeleri ve askeri yetkililer tarafından teselli edildi. Şehit Serinkan’ın ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın da 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde gerçekleşen bir çatışmada yaralanıp gazi olduğu öğrenildi.

SİNOP’TA YAŞANAN ACI

Gazi Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu, Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada ağır yaralandı ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şehidin evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

ZONGULDAK’TA YAŞANAN ACI

Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın (31) şehit haberi Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki baba ocağına ateş düşürdü. Acı haberi Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur verdiler. Şehidin yaşadığı sokak ve evine Türk bayrakları asıldı. Hamile olan 4 ay önce evlenen eşi Seda Yazıcı, “Kızım babasız kaldı. Kime baba diyecek benim kızım? Ne diyeceğim, ‘Baban toprak oldu mu?’ diyeceğim ben ona. Nasıl diyeceğim” diyerek gözyaşı döktü.