Sel Felaketi: Ordu ve Muş’ta Yaşanan Tragedya

Tehlike devam ediyor

Ordu ve Muş’ta Yaşanan Sel Felaketi

Ordu Çaybaşı ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi yaşandı. Çay Mahallesi’nde yaşayan 83 yaşındaki Hatice Kocakoç, sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Kocakoç’un cansız bedeni, suya kapıldığı yerden 2 kilometre uzağında bulundu. Bir diğer yaşamını yitiren ise Nazar Karataş oldu.

Sağanağın etkisiyle özellikle İkizce ilçesinde küçük çaplı heyelanlar ve yol uçmaları yaşandı. İlçenin merkezinde bulunan derenin taşması sonucu birçok mahalle su altında kaldı ve toplam 7 mahallede hasar meydana geldi. Ordu Valiliği verilerine göre, İkizce ilçesinde metrekareye 186.7, Çaybaşı ilçesinde 78.43, Ünye ilçesinde ise 89.8 kilogram yağış düştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, yağışların olumsuz etkilerini azaltmak için 615 personel ve 259 iş makinesi ile çalışmaların devam ettiğini belirtirken, AFAD Başkanı Okay Memiş ise bölgede riskin devam ettiğini vurgulayarak “Risk halen devam ediyorsa tedbiri elden bırakmayacağız” dedi.

Muş Malazgirt ve Gümüşhane’de de etkili olan yağışlar sonucu dereler taştı ve sel felaketi yaşandı. Gümüşhane’de cadde ve yollar göle dönerken, Erzincan-Gümüşhane karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgede yağışların süreceğini ve sel riskinin devam ettiğini açıklayarak 13 kente uyarıda bulundu. Rize, Ardahan, Artvin, Hakkari, Ağrı, Bitlis, Erzurum, Kars, Van, Bayburt, Şırnak ve Iğdır sarı kodla uyarılırken, Ordu ise turuncu kodla uyarıldı.