Serdar Sertçelik: Yurtdışına Kaçış ve Yakalama Olayı

Gizli tanık M7 Macaristan’da yakalandı: Son adı ‘SImeon NIkos’

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün 2 numarası Serdar Sertçelik, elektronik kelepçe ile denetim altındayken yurtdışına kaçtı

Türkiye’de gündeme oturan olayda, suç örgütünün 2 numarası olarak bilinen ve “M7” kod adıyla bilinen Serdar Sertçelik, elektronik kelepçe ile denetim altındayken yasadışı yollarla yurtdışına kaçtı. Sertçelik’in yurtdışında yaptığı paylaşımlar Türkiye’de çeşitli tartışmalara neden oldu.

Ankara Emniyet Organize Suçlarla Mücadele’den sorumlu olan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile birlikte 7 kişi tutuklandı.

Sertçelik Karadağ’da Yakalandı, Macaristan’a İade Edilecek

Karadağ’da izi sürülen Sertçelik, Fransa’da olduğu düşünülse de MİT tarafından Karadağ’da olduğu tespit edildi. MİT’in tespiti sonrasında Sertçelik’in yerini Adalet Bakanlığı ile paylaşıldı ve uluslararası arama başlatıldı.

MİT’in belirlediği yerde olduğunu öğrenen Sertçelik, yakalanmamak için ülke değiştirmeye karar verdi. Karadağ’dan Macaristan’a gitmeye çalışan Sertçelik, adım adım takip edilerek Macaristan’ın Roszke Sınır Kapısı’nda sahte pasaportla yakalandı.

Sertçelik’in İadesi İçin Adli Süreç Başlattı

Sertçelik’in yakın zamanda Türkiye’ye iade edileceği belirtilirken, İçişleri Bakanlığı gizli tanık Serdar Sertçelik’in yakalanmasıyla ilgili şunları söyledi: “Kırmızı Bülten ile aranan ve suç örgütünün üst düzey yöneticisi olan Serdar Sertçelik, Macaristan’da İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT tarafından yapılan ortak çalışma sonucu yakalandı.”