Servis Ücretlerinde Yüzde 82 Artış Talebi: İSAROD ve Yetkililer Arasında Pazarlık Başlıyor

Servisçiler yüzde 82 zam istiyor

İstanbul Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) ve yetkililer arasında gerçekleştirilecek olan toplantıda pazarlık masaya yatırılacak. İSAROD Başkanı Günhan Sınar, servisçilerin talebi olan yüzde 82’lik artışı toplantıda dile getirecektir. Bu artış talebi, geçtiğimiz ocak ayında güncellenen fiyat tarifesi üzerinden hesaplanmaktadır.

Eğer servisçilerin yüzde 82’lik artış talebi kabul edilirse, en kısa mesafe olarak bilinen 0-1 kilometre aralığı için aylık ücret 792 TL’den 1441 TL’ye yükselecektir. Yıllık olarak ise bu ücret 3.485 TL’den 6.342 TL’ye çıkacaktır. Bunun yanı sıra, ilkokul ve ortaokullarda bulunması zorunlu olan rehber personel için yüzde 35’lik bir fark fiyata eklenmektedir. Bu durumda, rehber personel hizmetiyle birlikte velilerin ödemesi gereken en düşük miktar aylık 1.945 TL, yıllık olarak ise 8.562 TL’ye ulaşmaktadır.

Eğer gündemdeki artış oranı kabul edilirse, 23-25 kilometrelik mesafe için rehber hizmetiyle birlikte ödenecek miktar yıllık 20.550 TL olacaktır. İSAROD Başkanı Günhan Sınar, “En yakın mesafenin talep ettiğimiz artış oranı dikkate alınarak 1441 TL olmasını bekliyoruz. Pazarlığa da açığız” şeklinde konuştu.