Sevilay Sabancı Çınar, Atlı Köşk’te Miras Davasını Kazandı

Atlı Köşk’teki hissesini 200 milyon TL’ye sattı

Sabancı Holding’in Kurucusunun Torunu, Atlı Köşk’teki Miras Davasını Kazandı

Sevilay Sabancı Çınar, Sabancı Holding’in kurucusu Hacı Ömer Sabancı’nın 43 yıl önce vefat eden oğlu İhsan Sabancı’nın Nevin Tenik ile evlilik dışı ilişkisinden dünyaya geldiğini iddia ederek başlattığı miras davasını kazandı. Yargılama sonucunda dedesi Hacı Ömer Sabancı’nın mirasçısı olduğu kesinleşen Çınar, Sabancı Ailesi’ne karşı açtığı dava sonucunda 5 milyon 533 bin lira tazminat almaya hak kazandı.

İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararda, Atlı Köşk için tapu iptali ve diğer haklar konusunda reddedilen taleplerin ardından Sevilay Sabancı Çınar, mahkemeye başvurarak Atlı Köşk’ün satışı için adım attı. Haldun Hulki Gürcan aracılığıyla yapılan açık artırmada, Çınar’ın Atlı Köşk’teki hissesi 200 milyon liraya satılarak tescillendi.

Çınar’ın avukatı M. Çağrı Bağatur, satışın gerçekleştiğini doğruladı ve Atlı Köşk’ün 1/48 hissesini satın alan Haldun Hulki Gürcan’ın öncelikli alacaklı olduğunu belirtti. Gürcan ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Avukatlık ücretim sözleşmeye dayandığı ve öncelikli alacaklı olduğum için, hissemi alacağım” dedi.

Çınar’ın Atlı Köşk’teki miras davası ve payının satışı süreci devam ederken, Haldun Hulki Gürcan’ın hissesi için ödeme yaparak mülkiyetini alması bekleniyor.