“Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 18 Kişi Yakalandı!”

5 ilde Sibergöz-31 Operasyonu! Bakan Yerlikaya: 18 kişi yakalandı

İstanbul Merkezli 5 İlde Siber Dolandırıcılık Operasyonu!

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan özel bir operasyon sonucunda, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman’da nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen 18 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, şahıslar kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtarak vatandaşları aldatıcı yöntemlerle kandırmış ve toplamda 4 milyon 600 bin liralık haksız kazanç elde etmişlerdir.

Operasyon kapsamında şahısların vatandaşların banka hesaplarındaki paraları üçüncü şahıslar adına açtırdıkları hesaplara aktardıkları tespit edilmiştir. Ayrıca, şüpheliler banka çalışanı gibi davranarak vatandaşlara çeşitli yönlendirmelerde bulunmuşlardır. Operasyon sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konulmuştur.

Başlatılan “Sibergöz-31” operasyonu, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir. Dolandırıcılık suçu işleyen şahıslara karşı yapılan bu operasyonun detayları hakkında daha fazla bilgi beklenmektedir.