Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadelede Alınması Gereken Önlemler

Dikkat! Aşırı sıcaklar geliyor... Prof. Dr. Şen saat saat uyardı

Son tahminlere göre, yurdun büyük bölümünde bugünden itibaren az bulutlu ve güneşli hava hakim olacak. Ancak, Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda hala yağışlı bir hava bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz’in doğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli yağışlar görülebilir. Hava sıcaklıkları ise 4 ila 6 derece arasında artacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşayanlara, özellikle kronik rahatsızlığı olanlara, yaşlılara ve çocuklara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Sıcak hava dalgası nedeniyle, 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıda bulunulmaması ve güneşten korunmak için bol su içilmesi tavsiye ediliyor.

Sıcak hava dalgası bugün başlayacak ve Marmara bölgesinde cumartesi gününe kadar etkili olacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise pazartesi gününe kadar devam edecek. Batı bölgelerimizde oluşacak bu sıcak hava dalgası, sel ve taşkın gibi doğal afetlere neden olabilir. Bu yüzden, mümkün olduğunca 11 ile 16 saatleri arasında dışarıda bulunulmamalı ve eğer mecbur kalınıyorsa bol ve açık renkli giysiler tercih edilmelidir. Ayrıca, şapka ve güneş gözlüğü gibi koruyucu ekipmanlar kullanılmalı ve mümkün olduğunca gölgede kalınmalıdır.